Rakas kreikkalainen keittiö - kreikkalainen keittiö - Vieraiden maiden keittiöt: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Nyt on tullut aika seilata Välimeren aallokkoa kohti Ithakan saaren kuningas Odysseuksen kotimaata nimeltään Kreikka.

Rakas kreikkalainen keittiö

Kreikan lippu

Interaktiivinen Kreikan kartta

Herkullinen, värikäs, yksinkertainen - tätä kaikkea on välimerellinen ruoka!

Leroksen saari

Leroksen saarella arvostetaan lähiruokaa, ja saaren asukkaille oma ruokakulttuuri on pyhä asia. Saaren ruoka sisältää paljon mereneläviä, karitsaa, kasviksia ja yrttejä sekä tietenkin oliiviöljyä.

Välimeren ruoka on tullut tunnetuksi terveydellisistä vaikutuksistaan, mutta Egeanmeren ruokakulttuuri tarjoaa paljon enemmän kuin turisteille tuttuja kreikkalaista salaattia, tzatzikia, lihavartaita ja jääkylmää retsinaa. Jokaisella Kreikan saarella on oma paikallinen erikoisuutensa. Oliiviöljy, mustekala, kala, vuohen- ja lampaanliha sekä sesonkien hedelmät ja vihannekset ovat ruoan perusta. Aterian jälkeen tarjoillaan usein tuoreita hedelmiä, kun taas aamiaisella makeat kakut ovat suosittuja. Kreikkalaisille pitkien perinteiden terveellinen lähiruoka on luonnollinen osa elämää.

Kreikkalaisessa keittiössä käytetään usein seuraavia vihanneksia ja hedelmiä: munakoisoa, kesäkurpitsaa, sitruunaa, viinirypäleitä ja rusinoita, meloneja, pähkinöitä, manteleita, auringonkukan- ja pinjansiemeniä. Myös viininlehtiä ja hunajaa sekä viiniä käytetään paljon puhumattakoon oliiviöljystä. Paahdettu härkä tai lammas ja yrteillä täytetty kana, usein myös eri tavoin valmistettu kala, ovat yleisiä ruokalajeja. Yrttimausteita ei säästellä. Tyypillisiä kreikkalaisruokia ovat tsatziki (kurkku-jogurttisalaatti), fetajuustosta, mustista oliiveista ja vihanneksista sekoitettu kreikkalainen salaatti, lammashöystö, munakoisosta ja jauhelihasta valmistettu moussaka, erilaiset lihapullat, majoneesin ja leivän kera tarjottava valkosipulikeitto, dolmades (täytetyt viinilehtikääryleet), taramosalata (mätitahna), baklava sekä muut hunajalla makeutetut leivonnaiset.

Kreikkalaiset aloittavat ateriansa ouzolla (anisviina-aperitiivi). Pieniä alkupaloja, mezes, tarjotaan ouzon kyytipoikana. Usein lautasella on oliiveja, pala fetaa tai savustettua kinkkua sekä kovaa, korppumaista leipää. Ruoan kanssa maistuu pihkalla maustettu retsina-viini. Kreikkalainen "konjakki" on nimeltään Metaxa, tähtiä voi valita juomaansa yhdestä seitsemään.

Kalí órexi!

Kreikan kartta

Valokuvia

Miekkakala Appelsiinipuu Banaanipuu Kalatiski Hanian kauppahallissa

Maisema Ateenassa
Maisema Ateenassa.

Kokeile seuraavia:

Tzatziki
Välimerellinen pastasalaatti
Välimerelliset hampurilaiset
Kreikkalainen juustosalaatti
Kreikkalaiset katkaravut - Garides
Kreikkalaiset uuniperunat
Lampaan jauhelihalla täytetyt munakoisot
Linssikeitto
Kanavartaita
Souvlakia - Lammasvartaat
Kreikkalaiset jauhelihakebakot
Karitsanvartaat
Soutzoukakia - lihapullia tomaattikastikkeessa
Keftedes - kreikkalaiset lampaanlihapullat
Galaktoboureko
Suklaiset filorullat
Välimeren muffinsit
Saksanpähkinäpiiras
Appelsiinisalaatti jäätelön kera

Kreikan viinit

Meze - kreikkalaiset alkupalat

Kreikka tuottaa pääasiassa pöytäviinejä.
Peloponnesoksen ja Attikan alueet Etelä-Kreikassa tuottavat lähes puolet maan viineistä. Retsinoidut, pihkanmakuiset valkoviinit ovat kreikkalainen erikoisuus. Nykyään retsinan osuus kokonaistuotannosta on hyvin pieni, aromikkaat punaviinit, raikkaat valkoviinit ja hunajamaiset makeat viinit dominoivat. Kreikka tuottaa myös monia väkeviä jälkiruokaviinejä, kuten Mavrodaphne- ja Patra Muscatel-viinejä.

Viini ja ruoka kuuluvat Kreikassa yhteen

Kreikassa viini on luonnollinen osa ruokailua. Saarilla tarjottava viini on pääosin paikallisesti tuotettua, ja sitä varastoidaan harvoin. Kreikka on vanhana viinimaana valtaamassa mainettaan takaisin hiljaiselon jälkeen. Nyt nousussa on uusi sukupolvi korkeasti koulutettuja viininvalmistajia ja osuuskuntia. Dodekanesian saariryhmässä Samoksella on erityisasema viinintuottajana. Myös Leroksella tuotetaan omia viinejä, jotka saavat arominsa tuulesta. Viininvalmistus tapahtuu vielä pienessä mittakaavassa mutta suurella sydämellä.Alkup. 20.05.2007 - 08.07.2007
Reseptihakuun