Juhlat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Juhlat

Kauniisti katettu pöytä on ilo silmälle. Lasien kimallus, lautasliinojen taidokkaat taitteet ja ruokailuvälineiden runsaus antavat lupauksen herkullisesta ateriasta.

Juhlat ovat elämän suola ja rikkaus. Juhlat kuuluvat elämään.

Niiden suunnittelu ja järjestäminen niin kuin tietysti itse kutsutkin rikastuttavat arkea.

Ne kokoavat perheen, ystävät ja omaiset yhteen.

Juhlat muodostuvat mieleenpainuviksi elämyksiksi kaikille, mutta eritoten lapsille. Hehän rakastavat rituaaleja ja juhlatunnelmaa.

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.

- Suomalainen sananlasku -

Lapsi oppii hyvät tavat helpoimmin kotona ja koulussa. Käytös- ja pöytätavat iskostuvat mieleen parhaiten vanhempien esimerkin mukaan. Siksi on tärkeää noudattaa arkenakin tiettyjä sääntöjä ja ottaa lapsi varhaisessa vaiheessa mukaan sellaisiin juhliin, joihin hän on tervetullut. Kotona saatu hyvä tapakasvatus pelastaa nuoren myöhemmin elämässä monesta tukalasta tilanteesta.

Pöydän kattaminen käy jo viiden kuuden vanhalta melko kätevästi, vaikka aina välillä pitääkin kysyä, kummalle puolelle lautasta haarukka tulee. Haarukalla ja veitsellä syöminen on alussa tuskallista niin lapselle kuin häntä opastaville aikuisillekin, mutta lapsi on nopea oppimaan. Ja moni lapsi on onnellinen saadessaan pukeutua parhaimpiinsa, olla mukana vanhempien juhlissa ja juoda samanlaisesta lasista kuin vanhemmat, vaikka juomana onkin mehu.

Yhteiset perhejuhlat tukevat perinteiden jatkuvuutta ja luovat turvallisuuden tunnetta.

Juhlia valmistellen ja niitä viettäen siirrämme samalla kansallista juhlaperinnettämme sukupolvelta toiselle.

Reseptihakuun