Naamiaiset: Juhlat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas

Naamiaiset

Naamiaisissa on karnevaalitunnelmaa, joka sopii esimerkiksi vapun aikaan. Naamiaisten aihepiiriä ei pitäisi rajoittaa liiaksi, ettei pukujen tekeminen tai lainaaminen osoittautuisi liian vaikeaksi. Hyviä teemoja on vaikka kuinka paljon. Niitä löytyy saduista ja todellisesta elämästä.

Juhlapaikka koristellaan erityisesti naamiaisia varten ja on syytä tehdä kustannusarvio myös koristelun osalta, sillä naamiaisissa yksinomaan koristelukustannukset voivat nousta melko korkeiksi. Viisainta on tyhjentää suurin käytettävissä oleva huone kokonaan ja järjestää istuimia muualle asuntoon. Pieniä pöytiä ja laskutiloja varataan mahdollisimman paljon.

Naamiaisiin tullaan pitämään hauskaa, joten tarjoilu saa olla aivan yksinkertainen. Maalaistyylinen noutopöytä tai keitto ja makkarat, kinkku, perunasalaatti, juusto ja jälkiruoka sopivat naamiaisten ateriaksi, mutta ruokalista voidaan suunnitella myös illan teemaan tavalla tai toisella liittyväksi. Silloin se edellyttää enemmän vaivaa ja yleensä myös apuväkeä valmisteluihin.

Reseptihakuun