Iloa lastenkutsuihin: Juhlat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas

Iloa lastenkutsuihin

Nykyään on jokseenkin yleistä vuokrata paikallinen hampurilaisravintola, kartingrata, seikkailupuisto tai muu vastaava lapsen syntymäpäiväjuhlia varten. Mikä ettei, ohessa kuitenkin paneudutaan juhlallisuuksien viettoon lapsen kotona.

Nykypäivän perheissä lasten syntymäpäiviä juhlitaan vuosittain, eivätkä muutkaan lapsia varten järjestetyt kutsut ole pahitteeksi. Juhlat ovat huomionosoitus lapselle itselleen. Syntymäpäivät jäävät usein mieliin viehättävinä lapsuudenmuistoina. Lisäksi ne antavat lapselle jo pienestä tuntuman siihen, miten kutsuja järjestetään ja miten niillä käyttäydytään. Ovathan vieraskutsut vanha sosiaalinen yhdessäolon perinne, jonka ei soisi katkeavan.

Lastenkutsut

Lastenkutsuja varten kannattaa siis nähdä vaivaa yhtä hyvin kuin aikuistenkin kutsuja varten. Tärkeää on sekin, että lapset saavat itse osallistua järjestelyihin omien kykyjensä mukaan.

Erilaiset koristeet, ilmapallot, tekokukat ja serpentiinit antavat iloista ilmettä juhlahuoneelle. Helposti särkyvät esineet kannattaa kuljetta pois. Astiat, lautasliinat ja muut ruokailuvälineet voidaan rakentaa hauskoiksi koristeasetelmiksi: lapsethan yleensä rakastavat kaikkea huvittavaa ja poikkeuksellista. Erityinen huomaavaisuuden ele on jokaiselle pikkuvieraalle valmistettu nimikortti tai jokin muu persoonallinen, henkilökohtainen esine. Nimikortin voi valmistaa makeislevystä, leivonnaisesta tai vaikkapa pienestä voileivästä.

Monet lapset pitävät makeasta, mutta on varmasti paikallaan varata pikkuruokailijoita varten myös pieniä suolapaloja sekä makeitten mehujen ja virvokkeiden lisäksi myös tavallista vettä tai kivennäisvettä sekä tuoremehua.

Isommat lapset ja nuoret arvostavat yleensä myös hyvää ruokaa. Useimmat pitävät spagetista, joka sopiikin ravitsevuutensa ja helppotekoisuutensa vuoksi hyvin nuorten kutsuruoaksi. Erilaiset hyvät maustekastikkeet tuovat ruokaan pikanttia juhlan tuntua.

Hauska hampurilaiskioski syntyy myös vaivatta. Tarvitaan vain pieni pöydälle nostettava parila, jossa leivät, pihvit ja makkarat kypsyvät hetkessä. Nuoret voivat maustaa purilaisensa mieleisekseen sipulilla, juustolla, chilillä, relishillä tai pikkelsillä, tomaattisoseella ja sinapilla. Väliin voidaan laittaa lisäksi vihreää salaattia ja tomaattiviipaleita.

Lasten juhlamenyy
Juhlat
Reseptihakuun