Baby shower - vauvajuhla: Juhlat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Suloinen Baby Shower - vauvajuhla

Ennen vanhaan äidiksi tuloa juhlittiin karjalaisen tavan mukaan rotinoilla. Suku, ystävät ja naapurit veivät silloin synnytyksen jälkeen äidille ravitsevaa ruokaa, kuten juustoa, munia, maitoa tai karjalanpiirakoita. Rotinoiden ideana oli antaa tuoreen äidin keskittyä vauvaan ruoanlaiton tai vieraiden kestitsemisen sijaan.

Nykyään Suomessa vietetään sen sijaan entistä useammin Amerikasta rantautunutta Baby Shower- eli vauvajuhlaa. Juhlan järjestävät yleensä tulevan äidin läheiset ystävät. Ohjelmaan kuuluu äidin hemmottelua, kivoja lahjoja ja ihania herkkuja.

Baby Shower kannattaa järjestää niin, että tuleva äiti - ei siis vauva - näyttelee illan pääosaa. Ohjelma ja vieraat on esimerkiksi hyvä valita sen mukaan, millainen persoona tuleva äiti on ja keitä hän itse haluaisi juhliin tulevan. Vauvajuhlan tarkoitus on paitsi juhlistaa äidiksi tuloa, viettää hauska ilta ystävien kesken. Se on myös oiva tilaisuus osoittaa tukensa tulevalle äidille.

Lahjavinkkejä

Kukat
Kaunis kukkakimppu sopii joka tilanteeseen.

Vaippakakku
Vaippakakku on baby shower-juhlien ehdoton katseenvangitsija. Näyttävä kakku on helppo valmistaa vaipoista ja vauvatarvikkeista.

Survival kit ensihetkiin
Kokoa teemaan sopivia tuotteita kauniiseen laatikkoon tai koriin. Hyviä tuotteita vauvalle ovat tietysti tutit ja vauvan ihonhoitotuotteet.
Äidille sopii lahjaksi hemmottelutuotteet.

Äidin ruokavalio
Baby Showerien tarjoilussa huomioidaan raskausajan ruokavalio. Ruokaisat salaatit, hedelmäiset herkut ja alkoholittomat juomat sopivat kaikille juhlijoille.

Raskaana ollessa tulee huolehtia monipuolisesta, tasapainoisesta erilaisia ravintoaineita sisältävästä ruokavaliosta. Odottavan äidin tulisi lisätä ruokavalioonsa täysjyväviljatuotteita, kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä kalaa. Raskausajan ravintosuosituksista saa lisää tietoa omasta neuvolasta.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut listan raskausaikana vältettävistä elintarvikkeista.

Juhlat
Reseptihakuun