Nyyttikestit: Juhlat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Nyyttikestit

Nyyttikestit on välittömin ja vaivattomin tapa viettää yhteistä iltaa ystävien ja tuttavien kesken. "Nyyttärit" ovatkin erityisesti nuorten suosiossa.

Nyyttikestit

Isäntäväen on kuitenkin hyvä tehdä summittainen arvio tarvittavien ruokien ja juomien määrästä ja sopia vieraiden kesken, kuka mitäkin tuo. Ei ole hyvä että "jokainen tuo jotain". Jos on juhlittava kolmen lenkkimakkaran ja neljän vermuttipullon ääressä, tunnelma voi olla aika sekava. Parasta olisi sopia vieraiden kanssa siitä, että kukin valmistaa erikoislajinsa ja että ne, jotka eivät valmista ruokaa, huolehtivat juomista. Nyyttikestit olisi rakennettava niihin tulevien vieraiden erikoislahjakkuuden varaan.

Nyyttikestien tarvikkeet asetetaan tyhjälle pöydälle, mutta keittiön työtasokin käy mainiosti pöydästä. Jos käytettävissä on tarjoiluastioita, ruokatarvikkeet asetetaan niihin, mutta kertakäyttöastiatkin ajavat saman asian. Tällöin päästään myös vähemmällä siivoamisella ja tiskaamisella.

Nyyttäreissä ruoan valmistus ja siivous tehdään yhteisvoimin. Isäntäväki voi halutessaan tarjota jotakin pientä, vaikkapa keskiyönkeiton tai jotakin muuta helposti lämmitettävää ja tarjottavaa. Isäntäväen tarjoilu päättää illan leppoisasti.

Reseptihakuun