Miesten ilta - naisten ilta: Juhlat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Miesten ilta - naisten ilta

Silloin tällöin on mukava viettää iltaa vain naisten kesken tai vain miesten kesken. Esimerkiksi polterabend - viimeinen ilta ennen häitä - on tyypillinen miesten ja nykyään myös naisten juhla, jota vietetään ystävien tai työtovereiden kesken. Jos juhlien järjestäjällä on kokin taipumuksia, hän hoitaa ruokapuolen itse, mutta muuten pääsee nykyisin pitkälle jo pakasteruokien ja puolivalmisteiden avulla tai käyttämällä hyväksi juhlapalvelun suomia mahdollisuuksia.

Valmiiksi kypsennetyt kanankoivet tai rintapalat, lihapullat, makkarat, pizza, janssoninkiusaus, erilaiset muut pata- tai haudutetut ruoat; siinä muutamia vinkkejä poikien illan ruokalistan kulmakiveksi.

Tyttöjen kesken antimet voivat olla vastaavanlaiset. Kevyemmän linjan ystäville riittää jokin ruokaisa salaatti tai useampikin, kenties lämmin kala- tai juustopiirakka; joka tapauksessa vaivattomasti tarjottavaa ruokaa, joka vapauttaa emännän iloiseen rupatteluun.

Naiset ovat juomien suhteen useimmiten viini- tai siiderilinjalla, kun taas miehet juovat kernaasti olutta tai väkevämpää. Joka tapauksessa juomalajeja ei ole tarpeen olla kovin monia, ettei synny houkutusta juoda sekaisin. Pojille olisi myös tuhti iltapala myöhäisillan hetkinä paikallaan.

Yksi vaihtoehto iloisen tyttöjen tai poikien illan paikaksi on tietenkin ravintola ja siellä tarjottavaa tilataan isännän kukkaron mukaan, jollei ole sovittu siitä, että jokainen kustantaa omat ruokansa ja/ tai juomansa.

Reseptihakuun