Singaporelainen keittiö: Vieraiden maiden keittiöt: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Singaporelainen keittiö

Singaporen lippu

Interaktiivinen Singaporen kartta

Singaporen tasavalta eli Singapore on kaupunkivaltio Kaakkois-Aasiassa. Singapore sijaitsee pienellä saarella Malakan niemimaan kärjessä, Malesian Johorin osavaltiosta etelään ja Indonesian Riau-saarista pohjoiseen. Singapore sijaitsee vain 137 kilometriä päiväntasaajalta pohjoiseen. Singaporen nimi juontuu malaijin sanasta singa (leijona), joka taas juontuu sanskritin samaa tarkoittavaan sanaan siMha, ja sanskritin sanasta pura (kaupunki). Saarella asuu lähes viisi miljoonaa ihmistä, joista noin viidesosa on naapurimaista tulleita siirtotyöläisiä. Singapore on yksi maailman tiheimmin asuttuja kaupunkeja.

Malesian niemimaata ja Singaporen saarivaltakuntaa erottaa toisistaan vain kapea salmi, ja mailla onkin monia yhteisiä ruokia.

Intialaiset, islamilaiset ja kiinalaiset perinteet näkyvät intialaisissa tulisissa curryissa, Lähi-idän innoittamissa satayvartaissa sekä kiinalaisissa nuudeleissa ja pikapaistetuissa ja paahdetuissa liharuoissa.

Nämä vaikutteet yhdistyvät esim. laksassa, joka on kookosmaidossa haudutetuista merenelävistä tai kanasta valmistettua kermaista currya.

Singaporen malesialaisten ja kiinalaisten keskuudessa syntynyt nonya-ruoka on jännittävä yhdistelmä kiinalaisen ruoan tasapainoisuutta ja malesialaisen ruoan tulisuutta.
Singaporelaisella ja malesialaisella ruoalla on yhteiset perinteet, mutta singaporelaisessa ruoassa näkyy myös nykyisin enemmistönä olevan kiinalaisperäisen väestön voimakas vaikutus.
Singaporelais-kiinalainen ruoka on etupäässä kantonilaistyyppistä: kanaa, mereneläviä ja kasviksia kevyissä kastikkeissa. Hyppysellinen chiliä, tamarindia ja raputahnaa antaa ruoalle ikioman singaporelaisen vivahteen.
Sianliha on suosittua toisin kuin suurimmaksi osaksi islaminuskoisessa Malesiassa (asukkaat kääntyivät islaminuskoon 1400-luvun alussa), jossa sianlihaa ei syödä.

Pikkunaposteltavat
Aasialainen keittiö sisältää monia herkullisia sormin syötäviä pikkunaposteltavia, joita tarjotaan tuoksuvan teen kera keskipäivällä tai oluen kanssa illalla tai joita ostetaan tulikuumina katukioskeista.Alkup. 22.09.2012
Reseptihakuun