Isojen lintujen sitominen: Kokonaisen linnun käsittely: Broileri ja muut linturuoat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas

Isojen lintujen sitominen

Isot linnut sidotaan sidontaneulaa ja -lankaa apuna käyttäen. Ammattilaiset käyttävät sidontaneulaa, sillä se takaa kauniin lopputuloksen ja näin lintu pysyy sekä mehevänä että maukkaana eikä liha pääse kuivumaan.

1.

Verinen
Pane lintu työtasolle rintapuoli ylöspäin ja taivuta linnun koivet keskelle rinnan päälle. Työnnä sidontaneula toisen koiven läpi nivelen kohdalta, työnnä neula linnun läpi toiselle puolelle ja sitten toisen koiven läpi. Jätä aloituskohdan puolelle 15 cm:n pituinen langanpätkä myöhempää tarvetta varten.

2.

Verinen
Taivuta siipien kärjet linnun alle ja taita kaulanahka kaula-aukon päälle. Työnnä sidontaneula ensin toisen siiven, sitten kaulanahan ja sitten toisen siiven läpi.

3.

Verinen
Tartu siivessä olevaan langanpätkään sekä vasemmalla koivessa olevaan langanpätkään, kiristä ne ja tee kaksoissolmu. Leikkaa langanpätkät lyhyemmiksi.

4.

Verinen
Pujota neula ensin toisen koiven nilkan läpi, sitten linnun läpi toiselle puolelle ja lopuksi toisen nilkan läpi. Jätä aloituskohtaan 15 cm:n pituinen langanpätkä.

5.

Verinen
Tartu nyt nilkkojen molemmilla puolilla oleviin langanpäihin, kiristä ne ja kiinnitä kaksoissolmulla. Katkaise lankojen päät.

6.

Verinen
Käännä lintu rintapuoli ylöspäin. Nyt lintu on valmis uunissa kypsennettäväksi, padassa haudutettavaksi, keitettäväksi tai grillattavaksi.