Karjalanpaisti: Liharuoat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Karjalanpaisti ( 4 - 6:lle )

Karjalanpaistiin käytetään erilaisia lihalaatuja, joiden määrä suhteessa toisiinsa voi jonkin verran vaihdella.
Ellei lampaanlihaa ole saatavissa, voi muita lihalaatuja käyttää enemmän. Maksa ja munuainen antavat ruoalle täyteläisen maun.
Karjalanpaistia kannattaa aina valmistaa useammalle aterialle kerralla, koska sen kypsymisaika on pitkä ja sitä on myös helppo pakastaa.

Karjalapaisti muhennoksella
Karjalanpaisti muhennoksella.
Karjalanpaisti
Edelleenkin suosittu perinteinen karjalanpaisti on parhaimmillaan vanhaan tapaan miedossa uuninlämmössä hitaasti hauduttaen valmistettuna. Lado sianliha mielellään päällimmäiseksi vuokaan, jolloin se mehevöittää ruokaa.

Leikkaa lihat palasiksi (n. 4 cm).
Huuhdo munuainen ja leikkaa se sekä maksa vähän pienemmiksi paloiksi.
Pane lihapalat, kuoritut, lohkotut sipulit ja mausteet uunivuokaan kerroksittain ja lisää vettä sen verran, että lihat melkein peittyvät.
Hauduta ruokaa uunissa 200 asteessa vähintään 2 tuntia.
Pidä vuoka uunin alaosassa ja kääntele lihoja välillä, jos päällimmäiset palat kuivuvat liikaa
(tai peitä vuoka foliolla).

Tarjoa karjalanpaistin kanssa ensimmäisellä aterialla samalla kertaa uunissa kypsennettyjä perunoita, uudelleen lämmitettäessä liedellä voit keittää perunat tai valmistaa perunasosetta. Lisäkkeeksi sopivat etikkapunajuuret ja jokin tuore salaatti.

Vinkki:
vaihtelua saat lisäämällä esim. hillosipulia ja porkkanaa. Mausteena voit myös käyttää neilikkaa, laakerinlehteä ja lihalientä (lihaliemikuutio).
Karjalanpaisti
Karjalanpaisti.
Reseptihakuun