Fondue bourguignonne: Liharuoat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Fondue Bourguignonne ( 3 - 6:lle )

Fonduepannu
Fonduepannu.

Fondue Bourguignonne - raakakypsytetty, kuutioiksi leikattu liha kypsennetään kuumassa öljyssä, pöytään nostetussa fondue-padassa. Lisukkeina tarjotaan eri tavoin maustettuja, kylmiä kastikkeita sekä tuoreita vihanneksia.

Fondue on kuuma, kastikemainen juusto- tai suklaasula, johon dipataan pikkuhaarukkaan pistettyjä suupaloja. Juustofonduen voi tarjota pelkästään leipäpalojen kanssa, mutta tarjoilun herkullisuutta lisäävät kasvikset, liha, broileri ja kalapalat. Juustofondue valmistuu parhaiten puna- tai mustaleimaisesta emmentalista tai gruyerestä, myös tuorejuustot sopivat hyvin fonduen aineiksi. Viini sopii hyvin juustofonduen pohjaksi, kastiketta saostetaan hiukan maissitärkkelys jauhoilla tai vehnäjauhoilla ja erilaisia makuvivahteita saadaan juustoja vaihtamalla. Mausteet ja tuoreyrtit sopivat hyvin fonduen maustamiseen ja loraus kirsikkaviinaa kruunaa maun.

Aika: 30 min.

Juustofonduessa leipäkuutiot vain kastetaan juustomassaan, mutta lihafonduetä valmistettaessa lihapalat kypsennetään kuumassa öljyssä.
Syöjät itse säätelevät lihapalastensa kypsyysasteen ja maustavat sekä höystävät ne omalla lautasellaan.
Pane lihan lisäksi pöytään suolasirotin, pippurimylly sekä muitakin mausteita halutessasi.
Valmista tai osta 2 - 3 mausteista kastiketta ja varaa myös tuoreita kasviksia.

Kypsentämiseen:

Lisäkkeiksi:

Leikkaa liha n. 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa liedellä ja kaada juuri ennen pöytään viemistä fondue-pataan.
Nosta tukevalle jalustalle, liekin päälle.
Pane kastikkeet omiin pikkuastioihinsa tarjolle ja ryhmittele myös tuoreet lisäkkeet paloiteltuina, silmää miellyttäen esille.

Juustofondue
Reseptihakuun