Pekingin ankka: Ankan paahtaminen: Broileri ja muut linturuoat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas

Pekingin ankka

Perinteisen kiinalaisen tavan mukaan ankka ripustetaan kuivumaan, kiillotetaan ja paahdetaan. Pekingin ankka on käsite. Sen rapea ja kiiltävä nahka on oikean paahtamismenetelmän todellinen taidonnäyte. Täydellinen lopputulos vaatii useita työvaiheita.

Ankan paahtaminen

Kun ankan nahka on kuivunut, täytä linnun vatsa kiinalaisella mausteseoksella ja valele sen pintaa sokeriliuoksella (ruskeaa sokeria tai fariinisokeria veteen sekoitettuna). Paahtamisen aikana lihaan imeytyy mausteita ja linnun nahka paistuu kauniin tummanruskeaksi ja rapeaksi.

1.

Verinen
Liota bambuvarrasta vedessä puoli tuntia. Irrota ilmavassa paikassa riippuneesta linnusta lanka. Pane ankka ritilälle uunipannuun. Lusikoi kiinalaista mausteseosta linnun vatsaonteloon.

2.

Verinen
Ummista linnun pyrstö liotetulla bambuvartaalla, niin pyrstöpää pysyy kiinni paiston ajan. Paahda ankkaa 200-asteisessa uunissa 15 min.

3.

Verinen
Nosta lintu uunista ja sivele sen pintaa sokeriliemellä. Alenna lämpö 180 asteeseen ja jatka kypsennystä; valele lintua 15 minuutin välein. Lintu on kypsää 1 1/2 - 1 3/4 tunnin kuluttua ja sen pinta on kauniin ruskea.