Sitrushedelmän kuoriminen, viipaloiminen ja lohkominen: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Sitrushedelmän kuoriminen ja viipaloiminen

Kun sitrushedelmästä poistetaan kuori, on tärkeää poistaa myös kuoren alla oleva karvas valkoinen osa ja saada näin hedelmäliha puhtaaksi. Käytä sahateräistä veistä, jos se tuntuu hyvältä tai tavanomaista leikkuuveistä, joka jättää hedelmälihaan tasaisen pinnan.

Sitrushedelmän kuoriminen

Leikkaa kuoriviipaleet hedelmän molemmista päistä, niin voit paremmin käsitellä sitä. Aseta hedelmä työlaudalle, poista kuori ja valkoinen osa leikaten pystyyn hedelmän muotoa seuraten, samalla hedelmää pyörittäen.

Sitrushedelmän viipaloiminen

Pidä hedelmää tukevasti kyljellään ja leikkaa se poikkisuuntaan, terävällä veitsellä sahaten noin 3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Sitrushedelmän lohkominen

Helppo ja kätevä tapa leikata kuorittu appelsiini kauniiksi. Tällä yksinkertaisella tavalla saat sitrushedelmistä tasakokoisia, kalvottomia lohkoja.

Sitrushedelmän lohkominen

Pidä kuorittua hedelmää toisessa kädessä. Leikkaa lohko irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viertä keskustaan asti. Leikkaa niin, että kalvoihin jää hedelmälihaa mahdollisimman vähän.

Sitrushedelmän lohkominen

Leikkaa lohkot irti pyörittäen hedelmää myötäpäivään niin, että leikatut kalvot kääntyvät kuin kirjan lehdet vastakkaiseen suuntaan.