Seuraavana päivänä: Juomat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Seuraavana päivänä

Kun juhlat ovat kestäneet aamuun asti ja vieraat jääneet yöksi, aamulla on paikallaan tarjota jokin virkistävä juoma. Tarkoitukseen sopivat hyvin kivennäisvedet ja erilaiset hedelmämehut. Appelsiinimehu, johon on sekoitettu tilkka kuohuviiniä, maistuu piristävältä. Samoin taitavasti maustettu tomaattimehu.

Tunnetuimpia alkoholipitoisia virkistysjuomia ovat Bloody Mary ja viskistä tehty vahva Eggnog sekä Nikolaschka, joka saattaa auttaa myös ylensyömisestä johtuvaan turvonneeseen oloon.

Hilpeiden juhlien jälkeen seuraavana aamuna harvalla on varsinaisesti nälkä, mutta jotakin suolaista tekee mieli. Silliaamiaispöytä voidaan kattaa muuten jo etukäteen valmiiksi. Ruoat vain nostetaan jääkaapista pöytään. Maistuvia suolapaloja tähän tarkoitukseen ovat esim. erilaiset silli- ja silakkasäilykkeet.

Myös kananmunat sopivat aamun aloittajaksi. Munia ei tarjota keitettyinä vaan upotettuina, munakokkelina tai munakkaana tomaattiviipaleiden tai vihannesraasteen kanssa. Toisille maistuvat myös banaanista, appelsiinista tai marjoista valmistetut pirtelöt.

Juhlavan samppanja-aamiaisen tykötarpeisiin kuuluvat savulohi, kaviaari, paahtoleipä ja voi.

Pitkään nukkuneet juhlijat kaipaavat ehkä tukevampaakin aamiaista. Tällöin emäntä tai isäntä voi valmistella runsaan brunchin, joka korvaa samalla lounaan. Kesäinen brunch katetaan sään salliessa puutarhaan.

Brunchiin kootaan sillien lisäksi leikkeleitä, juustoja, salaatteja ja erilaista leipää. Makeaksi palaksi voidaan tarjota vohveleita, muffinseja ja kakkua. Kesäiseen brunchiin kuuluvat myös marjat ja hedelmät.

Juomiksi brunchilla sopivat jäävesi, kivennäisvesi, tuoremehu tai kuohuviini, joista kukin voi valita mieleisensä. Tavanomaisen kahvin asemesta voidaan tarjota esim. maitokahvia ranskalaiseen tapaan.

Bloody Mary
Nikolaschka
Eggnog
Reseptihakuun