Pekingin ankka: Ankan paloittelu: Broileri ja muut linturuoat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas

Pekingin ankka

Perinteisen kiinalaisen tavan mukaan ankka ripustetaan kuivumaan, kiillotetaan ja paahdetaan. Pekingin ankka on käsite. Sen rapea ja kiiltävä nahka on oikean paahtamismenetelmän todellinen taidonnäyte. Täydellinen lopputulos vaatii useita työvaiheita.

Ankan paloittelu

Tämä on klassinen paahdetun ankan paloittelutapa. Lintu paloitellaan ja palat kootaan tarjoiluvadille linnun muotoon. Halutessasi voit koristella ankan tuoreella korianterilla.

1.

Verinen
Anna kypsän ankan levätä 15 min., niin liha ehtii mehevöityä. Pane ankka leikkuulaudalle rintapuoli ylöspäin. Irrota bambuvarras varovasti pyrstöstä. Irrota linnusta ensin siivet olkanivelen kohdalta kiinalaisella veitsellä tai isolla kokkiveitsellä. Halkaise siivet vielä keskinivelen kohdalta.

2.

Verinen
Irrota seuraavaksi kiinalaisella veitsellä koivet reisinivelen kohdalta. Erota reisi- ja koipipala toisistaan niiden välisen nivelen kohdalta.

3.

Verinen
Käännä ankka kyljelleen ja leikkaa toinen rintapala kokonaisena linnusta irti kylkiluineen selkärangan reunaa myöten. Leikkaa selkäranka ja siinä oleva liha poikittain siisteiksi paloiksi.

4.

Verinen
Halkaise rintapala veitsellä luineen pitkittäin. Luut ovat pehmeitä, joten ne katkeavat helposti.

5.

Verinen
Leikkaa kukin rintapalan puolikas luineen poikittain tasakokoisiksi ja kauniiksi paloiksi.

6.

Verinen
Kokoa lihat lämmitetylle tarjoiluvadille siististi ankan muotoon aloittaen siivistä, reisi- ja koipipaloista. Aseta selkäpalat linnun keskelle ja rintapalat kauniisti reunoille.