Munakoiso-jogurttisose: Alkuruoat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Munakoiso-jogurttisose ( 4:lle )

Tämä valkosipulilla maustettu patlican ezmesi on suosituimpia meze-ruokia ja vaihtelee sekä talosta toiseen että alueittain. Joskus siihen lisätään rutkastia valkosipulia tai tujaus chiliä tai se raikastetaan tillillä, mintulla tai persiljalla. Se on vastatehtynä taivaallisen hyvää rapeakuorisen leivän kanssa.

Koristeluun:

Tarjoiluun:

Paahda munakoisoja suoraan kaasulieden liekillä tai tavallisessa grillissä käännellen niitä ajoittain, kunnes pinta on kauttaaltaan mustunut malto tuntuu pehmeältä.
Pane munakoisot muovipussiin pariksi minuutiksi.
Huuhdo munakoisot kannasta kiinni pidellen kylmässä juoksevassa vedessä ja vedä hiiltynyt kuori varovasti irti, kunnes jäljellä on vain pehmeä sipulimainen malto.
Puristele mallosta sormin ylimääräinen neste pois ja nosta leikkuulaudalle.
Leikkaa munakoisosta kannat ja silppua malto hienoksi.
Siirrä hienonnettu malto kulhoon ja sekoita siihen 2 rkl öljyä, sitruunamehu ja valkosipuli.
Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Siirrä sose tarjoilukulhoon, valuta pinnalle oliiviöljyä ja koristele tillillä.

Tarjoa huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen kera.

Muunnelma:
sekoita paahdettuun munakoisosilppuun oliiviöljyä, sitruunamehua, muutama suikaloitu kevätsipuli, hienonnettua tomaattia, persiljaa ja tilliä. Tuloksena on patlican salatasi.
Vinkki:
tämä on mainio ruoka kesäiseen pihagrillaukseen. Paahda munakoisot lieden sijasta ulkogrillissä. Asettele ne ritilälle kuumien hiilien päälle ja kypsennä 15 - 20 min. käännellen niitä ajoittain, kunnes ne ovat pehmeitä - pinta pysyy kiinteänä, mutta malto kypsyy sisäpuolelta. Siirrä munakoisot grilliritilältä leikkuulaudalle ja viillä ne terävällä veitsellä auki pitkittäin. Koverra malto irti, hienonna se ja jatka oheisen ohjeen mukaan.
Reseptihakuun