Kypsän lihan irrottaminen kilvestä: Taskurapu: Äyriäiset: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Taskurapu

Taskurapuja on yli 12 lajia ja herkullisimmat niistä ovat keskiruumiiltaan pulleita. Voit ostaa taskuravun kokonaisena joko elävänä tai keitettynä. Parhaat elävät ravut ovat eloisia ja kokoonsa nähden painavia. Yleensä ravut keitetään kokonaisina ja lihat irrotetaan myöhemmin.

Kypsän lihan irrottaminen kilvestä

Vaikkakin taskurapujen koko ja muoto vaihtelevat, käsittelytapa on samanlainen. Mitä isompi taskurapu sitä helpompaa on lihan irrottaminen. Lihan irrottamiseen on saatavilla erilaisia työkaluja. Käytä lusikkaa kellanruskean lihan kovertamiseen kilvestä. Käytää varrasta tai silavointineulaa keskiruumiin läpinäkyvien rustoisten kalvojen poistamiseen.

1.

Verinen
Tartu raajoihin ja saksiin mahdollisimman läheltä vartaloa ja taita ne irti. Heitä raajat pois.

2.

Verinen
Murskaa saksien kilpi lihaa vahingoittamatta. Irrota saksilihat mahdollisimman suurina paloina.

3.

Verinen
Katkaise pyrstö vääntämällä sitä sormin taaksepäin.

4.

Verinen
Murra kilpi vatsapuolelta painamalla sitä peukaloilla molemmilta reunoilta. Irrota lihaisa kehon keskiosa kuoresta. Raaputa pehmeä ruskea liha kilven sisältä ja pidä se erillään valkeasta saksilihasta.

5.

Verinen
Heitä vatsalaukku ja pehmeät syömäkelvottomat kidukset pois ( tunnetaan myös nimellä kuolleen miehen sormet ). Jos käytät kilpeä tarjoiluastiana, puhdista se huolella.

6.

Verinen
Halkaise taskuravun keskiruumis pitkittäin kokkiveitsellä. Irrota ravusta lihat pikkulusikan varrella tai syömäpuikoilla ja pidä valkea liha erillään ruskeasta lihasta.