Kisir: Alkuruoat: Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas

Tämä bulgurista ja tomaatista valmistettu perinteinen meze on helppotekoinen, maukas, täyttävä ja runsaan tuoreen mintun ja persiljan ansiosta myös raikas. Se maistuu huoneenlämpöisenä seisovassa pöydässä tai puutarhassa grilliaterialla - mukana tarjotaan sitruunalohkoja, joista jokainen voi puristaa mehua annokseensa. Joissakin turkkilaiskodeissa kisiriä tarjotaan vieraille ennen teetarjoilua. Silloin kisir lusikoidaan viininlehdille ja lisukkeena tarjotaan tomaattiviipaleita ja säilöttyjä kasviksia.

Kisir ( 4 - 6:lle )

Tulinen kisir

Turkin kaakkoisosassa käytetään usein sitruunan sijasta happamien granaattiomenoiden mehua, ja tulista chiliä lisätään ruokaan reilulla kädellä. Siellä tulinen kisir muovataan pieniksi pyöryköiksi, jotka kääritään salaatinlehtiin.

Koristeluun:

Mittaa bulguri laakeaan kulhoon ja kaada päälle niin paljon kiehuvaa vettä, että veden pinta ulottuu n. 2 1/2 cm bulgurin yläpuolelle.
Sekoita ainekset nopeasti.
Peitä kulho lautasella tai kattilankannella ja anna bulgurin kypsyä n. 25 min. kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja bulguri on turvonnut kaksinkertaiseksi.
Sekoita öljy ja sitruunamehu bulguriin.
Lisää tomaattisose ja sekoita ainekset hyvin.
Lisää sokeri, sipuli, chili ja yrtit.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele salaatti mintulla ja persiljalla.

Tarjoa huoneenlämpöisenä.

Huomio!
tämän salatin tulisi olla keveä ja sitruunainen, tulvillaan persiljan ja mintun raikkaita makuja, mukana häivähdys chiliä - käytä siis näitä aineksia reilusti. Sokeri tasapainottaa ja voimistaa tomaattisoseen makua.

Reseptihakuun